11:00

IBK Vöikers

Final Gothia Cup: Pixbo Wallensta, IBF - IBK Vöikers

GULD!!!

Skribenten har inte sansat sig ännu efter den härliga segern, genomförd av dessa underbara tjejer.
Vi spelade inte den bästa matchen, men det gör man aldrig i en final.
Nerverna höll på att stöka till det i andra perioden, men detta starka gäng viker inte ner sig.
Hela turneringen körde vi runt på alla våra 21 spelare, inga toppningar utan alla bidrog med sina styrkor.
Vi är ett lag!

Nu måste jag jobba och samla tankarna. En längre krönika kommer förhoppningsvis senare i dag.
Under tiden får ni nöja er med det referat som Gothia Cup skrev och som bra beskriver matchen.

Pixbo Wallenstam visar redan efter 1.49 att de har viljan för att vinna matchen genom Johanna Johansson, de utökar snabbt till 2-0 genom Frida Hellström minuter senare. Pixbo har ett bra tryck på Vöikers och visar upp fina uppspel men Vöikers kämpar på bra.
I slutet av första perioden har Vöikers en otrolig målchans och det känns som om siffrorna kan komma att ändras. Men då tar Pixbos Moa Eklund bollen och krigar in den hela vägen in i målet.
Vilken vilja Pixbos spelare visar upp.

I andra perioden visar IBK Vöikers att de inte kommer låta Pixbo vinna finalen enkelt. 0.46 in i andra perioden gör Vöikers nummer 10, Ella Johannesson 3-1 och spänningen är tillbaka i matchen. Pixbo åker på en utvisning tre minuter in i andra perioden.
Vöikers visar upp ett bra Power play. Många chanser för Vöikers i andra perioden.
Men Nellie i Pixbo visar vägen och gör 4-1.
Vöikers gör sedan 4-2 och 4-3 och Pixbo tar time out. Bra tryck på läktaren ifrån alla supportrar.

Ska Pixbo tappa sin ifrån början klara ledning?
Nej, Pixbo står klara som vinnare när de utökar till 5-3 och senare 6-3
. Lagen får stående ovationer i slut-sekunderna.